Functiebeperking in het onderwijs


Maandag 16 september jl. was de aftrap van de nieuwe reeks VU Onderwijscafés. Het VU Onderwijscafé stond dit keer in het teken van functiebeperking . Dit onderwerp is belangrijk voor universiteiten, aangezien landelijk 30% van de studenten een beperking heeft; of student+ is, zoals Handicap + Studie expertisecentrum deze studenten noemt. Marjolein Büscher-Touwen en Elke van Doorn, adviseurs van Handicap + Studie expertisecentrum vertelden tijdens hun presentatie wat kan worden gedaan om de student +, te helpen.

Het begrip voor de student+ onder studenten op de VU is hoog, terwijl in vergelijking met andere universiteiten de VU laag scoort in begeleiding. Nog een reden om alle tips en tricks met betrekking tot dit onderwerp met beide handen aan te pakken.

De VU heeft sinds 2013 een beleidsplan met betrekking tot studeren met een functiebeperking en is druk bezig om het gemakkelijker en toegankelijker te maken voor de student+. De plannen van de VU zijn om dit verder uit te breiden door niet iedereen gelijk te behandelen, maar een algemene toegankelijkheid te bewerkstelligen. Dit door het opstellen van een meerjarenplan met het oog op een inclusiever onderwijs om algemene toegankelijkheid en studeerbaarheid te realiseren.

Ben jij benieuwd naar wat jij kan doen? En wil jij wat handige hands-on? Bekijk dan de slides van de presentatie.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.