SIG – FeedbackFruits bij Bèta


FeedbackFruits-traject

Maandag 7 oktober vond de Special Interest Group over FeedbackFruits plaats. Tijdens deze bijeenkomst deelde Danny Scholten zijn ervaringen met FeedbackFruits.

In juni 2018 is een presentatie bijgewoond over FeedbackFruits. FeedbackFruits kan gebruikt worden voor interactief studiemateriaal, docentenfeedback en peer feedback. Hoe FeedbackFruits eruit zag en hoe het programma werkte, zorgde voor veel enthousiasme. FeedbackFruits is in tegenstelling tot andere feedbackprogramma’s die op de VU worden gebruikt, geïntegreerd in Canvas, gebruiksvriendelijk en faciliteert actief leren.

Na een lang traject was het in juni jl. eindelijk zo ver, de eerste pilot kon gedraaid worden. Dit was het vak ‘Project Modern Developments in Pharmaceutical Sciences’ dat door Danny Scholten en zijn collega werd gegeven. De pilot bestond uit verschillende groepjes die met FeedbackFruits elkaars opdracht moesten beoordelen. Het doel van de Feedback tools was om kritisch denken te stimuleren, van elkaar te leren en de kwaliteit van het eindresultaat te verhogen.

Uit de pilot, die af en toe wat kwaaltjes had, kwamen de volgende positieve resultaten. De deadlines kunnen worden geïntegreerd in de Canvas agenda, wat prettig is voor de studenten. De feedback is direct gelinkt aan de beoordelingscriteria en de kwaliteit van de feedback lijkt verhoogd.
Maar ook negatieve punten. Tijdens de pilot waren twee grote crashes van FeedbackFruits, die gelukkig snel en permanent opgelost konden worden. Verder waren er kleine kwesties met de feedback editor en kost het Danny nog veel tijd. Echter is het vooruitzicht dat het minder tijd gaat kosten voor de docent.

De volgende stappen in het FeedbackFruits-traject is het uitbreiden van FeedbackFruits naar andere faculteiten en een balans opmaken van de onderwijskundige opbrengsten versus de kosten.

Meer weten? Bekijk dan de slides of kom langs in de VU Onderwijswerkplaats!
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *