VU Onderwijswerkplaats Netwerk Event in ongedwongen, positieve sfeer!

De prijswinnaar Carlo Ierna (2e van rechts) met de juryleden.

Donderdag 7 november 2019 vond het eerste VU Onderwijswerkplaats Netwerk Event plaats. Het evenement is erop gericht om iedereen op de VU die zich bezighoudt met docentprofessionalisering en onderwijsinnovatie bij elkaar te brengen om contacten te versterken en kennis uit te wisselen.

Bij aankomst werden de gasten getrakteerd op heerlijke taartjes (later zou blijken waarom) en de sfeer zat er al direct goed in. Een aantal Comenius Fellows en een GrassRootswinnaar van 2018 hadden prachtige posters gemaakt over hun project, en gaven op enthousiaste wijze hierover informatie aan geïnteresseerde bezoekers. Het Netwerk Event werd door Gerhard van de Bunt, voorzitter van KnowVU en kwartiermaker van VU NT&L, geopend met de feestelijke huldiging van Silvester Draaijer. Silvester kreeg tijdens de SURF Onderwijsdag 2019 op dinsdag 5 november jl. de award voor Onderwijsadviseur 2019! Vandaar de taartjes.

Keynote sprekers, Prof. dr. Jacqueline van Muijlwijk – Koezen en Agnes Kemperman MSc, gaven interessante presentaties over respectievelijk Innovation in Higher Education en Networking in Higher Education.

GrassRoots, KnowVU Award en KnowVU Publieksprijs 2019
In een gemoedelijke en ongedwongen sfeer werden prijzen uitgereikt voor ingediende voorgestelde onderwijsinnovaties.

De GrassRoots winnaars zijn:

  • Renske Bouwer, FGB: Grip on your writing process with the Writing Machine: tools for the self-regulation of academic writing
  • Jorick Houtkamp en Anneke Vuuregge, Bètafaculteit: Short slidecasts: towards more active development of writing skills
  • Oscar Carreres Talens, ACTA: Learning From Motor Skills In Dentistry Teaching

De drie winnaars kregen elk een bedrag van €1.000,– voor het uitvoeren van hun ICT idee.

KnowVU award winnaar, Carlo Ierna, was blij verrast met zijn prijs van € 7.500,– en 50 uur hulp van student-assistenten van de VU Onderwijswerkplaats. Zijn idee Reverse Engineering the Canon werd unaniem door de KnowVU jury gekozen als vernieuwend en spannend project om op een geheel nieuwe manier naar filosofie te kijken.

Spannend was natuurlijk wie de KnowVU Publieksprijs zou winnen; vooral omdat het publiek hiervoor mocht stemmen. In de voorafgaande week zijn ongeveer 600 stemmen in totaal uitgebracht voor de drie voorstellen. De meerderheid van de stemmers koos voor het projectidee Publish and Flourish! van Danny Scholten en Maikel Wijtmans. Zij ontvingen de prijs van € 2.500,– voor hun idee.

De runner-up in de publieksprijs was het voorstel van Pieter van Beukering.

Senior Kwalificatie Onderwijs (SKO)
De nieuwbakken SKO-ers van Instituut Defensie Leergangen, Hanneke van der Meulen en dr. Dennis von Bergh, werden door Anne de la Croix tijdens een leuke, persoonlijke speech in het zonnetje gezet. Beiden werden door Anne geroemd om hun enthousiasme en betrokkenheid! De twee SKO-ers roemden de kwaliteit en begeleiding die ze kregen van de docenten van de SKO.

Speed workshops en demo’s
Tot slot gaven student-assistenten van de Onderwijswerkplaats op professionele wijze speed workshops over enkele van hun huidige projecten zoals Canvas, Mixed Classroom, Perusall en 3D printing. Het UB gaf acte de presence met een VR demonstratie over virtueel pleiten voor rechtsgeleerdheidstudenten.

Begonnen met een verwennerij, eindigde het Netwerk Event ook met een verwennerij: een borrel inclusief heerlijke snacks! Afgaand op de positieve reacties van de gasten mogen we terugblikken op een geslaagd Netwerk Event. Bekijk hieronder wat foto’s en geniet nog na, of zie wat je hebt gemist.
Tot de volgende keer?!