Online Module Academic Integrity nu beschikbaar voor docenten en studenten


Gjalt de Graaf

Integer handelen is een basisvoorwaarde voor studeren en onderzoek doen aan de VU. Maar wat houdt integer handelen op de universiteit precies in? Oxford University heeft een online module ontwikkeld waarin studenten hiermee vertrouwd raken. Academische integriteit wordt van veel kanten bekeken en er is veel aandacht voor dilemma’s en grijze gebieden. Gjalt de Graaf, hoogleraar Integriteit van Academisch Onderwijs, op de VU, is betrokken geweest bij het ontwikkelen van deze online Academische Module ‘Academic Integrity‘.

De module is nu vrij te gebruiken voor alle studenten en medewerkers van VU en VUmc.

Daarvoor moet je als volgt te werk gaan:

  1. Vraag eerst het VU registratie-token aan via deze link waar je je VU e-mailadres moet invoeren.
  2. Je ontvangt je token op het door jouw opgegeven vu studenten e-mailadres. Als hier een probleem optreedt, mail dan naar onderwijswerkplaats@vu.nl.
  3. Ga daarna naar deze link: https://courses.epigeum.com/.
  4. Klik op het gebruikersmenu (het ‘persoon’-icoontje in de rechterbovenhoek van het scherm) en vervolgens op “Registreren”.
  5. Vul het registratieformulier in – BELANGRIJK – je moet één van de volgende e-maildomeinen gebruiken: @vu.nl, @student.vu.nl of @amsterdamumc.nl.
  6. Vul in het betreffende veld van het registratieformulier het eerder opgevraagde token in.
  7. Je krijgt na het registeren bij Epigeum vervolgens een activeringsmail op het e-mailadres dat je tijdens de registratie hebt opgegeven. Klik op de link in de activeringsmail om de registratie te voltooien en je account te activeren. OPMERKING: Als je de e-mail niet in je inbox ontvangt, controleer dan je SPAM/junk mail. Je kunt de activeringsmail ook opnieuw versturen via deze link.
  8. Zodra je je account hebt geactiveerd, kun je vervolgens inloggen met de door jouw gekozen gebruikersnaam en wachtwoord combinatie. Je krijgt het Epigeumprogramma te zien in het scherm Mijn cursussen (als je het token niet hebt ingevoerd tijdens de registratie, of als je een tweede token wilt invoeren, gebruik dan de knop Token invoeren in het gebruikersmenu).
  9. Klik op een programma om een lijst van beschikbare cursussen te zien, en op een specifieke cursus om deze te starten. Zodra een cursus met succes is afgerond (d.w.z. door 80% of meer te halen aan het einde van de cursusquiz), kun je je unieke certificaat van voltooiing downloaden.
  10. Als je meer hulp nodig hebt, kijk dan op de helppagina of neem contact op met het Epigeum-klantenondersteuningsteam via dit webformulier.
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Academic-Integrity-image.jpg

Gjalt heeft eerder tijdens een Onderwijscafé gediscussieerd over dit onderwerp. Het verslag is hier te vinden.
Reacties zijn gesloten.