Website Online Education live!


Het is alweer zo lang geleden dat we met z’n allen op de Campus waren. Wie had gedacht dat het coronavirus en de genomen maatregelen ons doen en laten binnen korte tijd zo drastisch zou veranderen? Maar, we hebben niet stilgezeten en dat blijft niet onopgemerkt. In opdracht van het College van Bestuur heeft VU NT&L een website ontwikkeld om docenten te helpen bij het online lesgeven en leren. Het resultaat is een inspirerende website met een overzicht van beschikbaar gereedschap, didactische en technische adviezen, én tips en trucs voor online lesgeven en leren.

vu.nl/online-education
Deze website is een ‘levend document’ dat continu verder wordt verrijkt.
De informatie is zodanig gestructureerd dat zowel de docent die voor het eerst online onderwijs gaat verzorgen als de gevorderde docent met ervaring in online onderwijs wordt geholpen. De aandacht gaat vooral uit naar direct in de praktijk te brengen tips en trucs over leren en doceren en toetsing, bijbehorende didactiek en behulpzame ICT-tools. Er is aandacht voor ‘best practices’, maar ook voor ‘pitfalls’ of de nadelen van een specifieke aanpak.
Alle materialen zijn te vinden op: vu.nl/online-education.

ICT&O-toolwijzer, opnamestudio’s en hybride-onderwijszalen
De website volgt de kwaliteitseisen voor online onderwijs zoals die recentelijk zijn uitgewerkt. Met de opstellers van de VU-onlinetoetstaxonomie (in bewerking) is overlegd zodat de site de taxonomie volgt. Daarnaast wordt er een stappenplan gepresenteerd voor docenten die hun hele vak willen herzien, er komt een vernieuwde ICT&O-toolwijzer, nieuwe software wordt getest en voor het maken en bewerken van kennisclips richt het AVC studio’s in, en worden collegezalen gereed gemaakt voor hybride onderwijs.

Maar dat is nog niet alles. VU NT&L heeft ook samen met de afdeling LEARN! Academy, AVC, SOZ en de UB extra handen geregeld om docenten op weg te helpen. We hopen dat deze gezamenlijke ondersteuning zal bijdragen aan de kwaliteit van onze onderwijsprogramma’s, èn dat je de website vaak zult bezoeken voor inspiratie!
Reacties zijn gesloten.