Stimuleringsregeling Uitwisselen van onderwijsaanbod-data weer gestart


Vanaf nu kun je weer deelnemen aan de stimuleringsregeling Uitwisselen van onderwijsaanbod-data. Via deze regeling stelt SURF financiering beschikbaar om hogeronderwijsinstellingen op weg te helpen met het ontsluiten van onderwijsaanbod-data. Doe mee en dien uiterlijk 4 december 2020 je voorstel in. 

LEES MEER OVER DE STIMULERINGSREGELING

Onderwijsaanbod uniform zichtbaar maken

Met de stimuleringsregeling Uitwisselen van onderwijsaanbod-data wil SURF het hoger onderwijs uitdagen om een OOAPI-integratie te realiseren om zo hun onderwijsaanbod uniform zichtbaar te kunnen maken.

Met als ultieme doel dat studenten zich niet alleen kunnen oriënteren op het onderwijsaanbod van de instelling waarbij ze primair zijn ingeschreven, maar straks ook op dat van andere onderwijsinstellingen. Daarom is het noodzakelijk dat het onderwijsaanbod van instellingen op een uniforme wijze (open) beschikbaar wordt gemaakt.

Open Onderwijs API – de standaard voor het open delen van onderwijsdata

De kern bij het uitwisselen van de onderwijsaanbod-data is het gebruik van de Open Onderwijs API (OOAPI). De OOAPI is een open standaard voor het delen van onderwijsdata. Via deze API kunnen onderwijsinstellingen handige onderwijsinformatie beschikbaar stellen: van cijfers tot studiepunten, van roosters tot vrije werkplekken en zo ook een overzicht van hun onderwijseenheden en -aanbod.  

Voor instellingen is van belang dat zij data op een eenvoudige en uniforme wijze kunnen ontsluiten. Met de SURF OOAPI-Gateway wordt het voor de aangesloten instellingen mogelijk om onderwijsdata via de Open Onderwijs API op een veilige manier beschikbaar te maken voor data-consumers.

LEES MEER OVER OOAPI
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.