Maatschappelijke uitdagingen adresseren via interdisciplinair Community Service Learning

2 februari 2021 tot 19 juni 2021 (P4 tot P6)

Sluit je aan bij de interdisciplinaire Community Service Learning: uitdagingen aanpakken door middel van interdisciplinair onderzoek. Voor studenten en begeleiders die geïnteresseerd zijn in het aangaan van de complexe uitdagingen van COVID-19, Voeding, Digitale inclusie of Circulaire economie door interdisciplinair en internationaal onderzoek te doen samen met maatschappelijke partners.

Complexe uitdagingen zoals duurzaamheid, digitalisering, globalisering en ongelijkheid zijn veelzijdig en betreffen diverse actoren, zodat ze niet effectief vanuit één perspectief kunnen worden aangepakt. Dit jaar is er de Interdisciplinair Community Service Learning cursus (AM_1253; 6EC), waarin masterstudenten uit diverse programma’s/disciplines en landen betrokken worden, om samen met studenten en partners van buiten de universiteit te werken aan de uitdagingen van COVID-19, Voeding, Digitale inclusie of Circulaire economie.

In de cursus, aangeboden van februari tot juni 2021, zullen studenten uit verschillende disciplines van de VU, Europese universiteiten van de AURORA-alliantie en andere zuidelijke universiteiten samenwerken, om dergelijke complexe uitdagingen op een interdisciplinaire manier aan te pakken. Idealiter voeren de studenten de cursus parallel aan hun eigen afstudeerproject gerelateerd aan de vier focusgebieden ( COVID-19, Voeding, Digitale inclusie of Circulaire economie ), om ook hun eigen afstudeerprojecten te verrijken. De studenten zullen profiteren van de expertise en inzichten van de Athena faculteitsleden, zoals Prof. dr. Aura Timen en Prof. dr. Marjolein Zweekhorst. Interesse? Neem dan contact op met s.s.rai@vu.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.