Discover Your VUture – nu tweetalig

Goed nieuws voor internationale eerstejaarsstudenten: het online studiereflectiespel van de VU Onderwijswerkplaats, Discover Your VUture, is nu ook beschikbaar in het Engels. In september 2020 was Discover Your VUture al VU-breed opgeleverd voor Nederlandstalige eerstejaars bachelorstudenten, en nu kan het spel binnen iedere bacheloropleiding van de VU (Nederlandstalig of internationaal) worden ingezet.

Discover Your VUture biedt eerstejaarsstudenten een aanleiding om gericht na te denken over hun studieloopbaan aan de VU, door concrete doelen en handvatten te bieden waar de student direct mee aan de slag kan.

Via vragen als ‘Welk tijdschrift zou je als eerste openslaan?’, ‘Wat doe je het liefste naast je studie?’ en ‘Wil je straks een verdiepende minor doen of liever een stage op de Zuid-as?’, komen eerstejaarsstudenten bij een profiel terecht als bijvoorbeeld ‘Carrièretijger’ of ‘Wereldburger’. 

Na het lezen van het profiel kunnen de studenten bij zichzelf te rade gaan: past dat geschetste profiel wel bij mij? Welk type academicus zou ik straks eigenlijk willen zijn wanneer ik afgestudeerd ben? Hierover kunnen de studenten vervolgens met elkaar in gesprek, onder leiding van hun (student)mentor of docent. Deze mentor of docent kan in het gesprek met de studenten meegeven welke mogelijkheden binnen het curriculum aansluiten bij de profielen uit het spel, of welke VU faciliteiten uit de uitgebreide lijst met ‘VU-tips’ zij zelf aanbevelen. 

Door deze reflectieoefening aan te bieden in de vorm van een zelftest-met-knipoog, waarvan er veel rondgaan op social media, is de oefening een laagdrempelige manier om de studenten te laten zien dat studeren meer is dan boeken lezen en tentamens maken. 

Voor docenten, mentoren en tutoren is in beide talen een handleiding voor Discover Your VUture beschikbaar:

Meer informatie: Nadia van der Pool (n.c.e.vander.pool@vu.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.