Inbedden van uniforme onderzoeksstages in het bachelor curriculum van Biomedische Wetenschappen

Onderwerp

Inbedden van uniforme onderzoeksstages in het bachelor curriculum van Biomedische Wetenschappen

Bij het ontwerpen van een nieuw curriculum voor de bachelor Biomedische Wetenschappen gaf het faculeitsbestuur opdracht om de onderzoekstage te verkorten van 4 maanden voltijd (24 EC) naar 3 maanden voltijd (18 EC).
Er is gekozen om 24 EC aan effectieve onderzoekstage te behouden door de eigenlijke full-time stage (Bachelor Thesis – part 2) vooraf te laten gaan door een “stage-voorbereidend vak” (Bachelor Thesis – part 1), met een gemeenschappelijke component, behorend bij de academische kern (onderzoeksvaardigheden en Scientific Writing in English) maar inhoudelijk toegespitst op het individuele stageproject van iedere student.
Naast het behouden van een relatief lange onderzoeksperiode is met dit project ook bereikt dat het grote aantal stages logistiek beter is te behappen. Er is veel concurrentie onder studenten door een beperkte beschikbaarheid van stageprojecten in semester 2. Door de bachelor thesis vakken tweemaal per jaar aan te bieden wordt beoogd de druk weg te nemen van de onderzoeksgroepen welke de stageprojecten aanbieden en de doorstroom van studenten met een studie-achterstand of een tweede studie (vaak Geneeskunde) te verbeteren.

Contactgegevens 

Naam en voorletters:  Bergman M.P.
Functie:  Docent
Afdeling, Faculteit:  MCB – sectie Moleculaire Microbiologie, FALW
Email  mathijs.bergman@vu.nl
SKO / LOL:  SKO-project
Project opgezet voor:  Faculteit der Aard- en Levenswetenschappen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.