Houding student als consument vraagt om studentenombudsman
Studenten zijn zichzelf steeds meer als consument gaan zien; ze verwachten iets terug voor het collegegeld dat ze betalen, vertelt Lies Poesiat, sinds 2007 ombudsman bij de Vrije Universiteit. Zij ziet de verplichte aanstelling van een ombudsman voor studenten daarom als een logische stap. “Wij ombudsmannen verdienen ons salaris terug.”

Onlangs verscheen het boek ‘Ombudswerk in het hoger onderwijs’ van Lies Poesiat. Nadat zij eerst twee jaar ombudsman bij de Universiteit van Amsterdam was, begon ze in 2007 als ombudsman bij de Vrije Universiteit. Schrijven en spreken over haar vak is iets wat ze niet vaak kan doen, vertelt ze aan ScienceGuide. “Niemand ziet wat ik doe. Vanwege de vertrouwelijkheid van mijn werk kan ik nooit over mijn successen vertellen. Soms loop ik echt met een juichgevoel over de campus maar kan ik mijn blijdschap met niemand delen. De momenten waarop ik wél naar buiten kan treden, bijvoorbeeld tijdens het toelichten van mijn jaarverslagen of middels dit boek, zijn daarom extra leuk.”
Recente ontwikkelingen rond de positie van de ombudsfunctionaris bij hoger onderwijsinstellingen gaven Poesiat een goede reden om haar kennis op te schrijven. Lees verder via ScienceGuide…
Geef een reactie