In het coronatijdperk lijkt de VU er stil bij te liggen. Maar achter de schermen is een groep VU medewerkers hard bezig om al het onderwijs online draaiende te houden. Wij van de VU Onderwijswerkplaats noemen hen ‘Campus Kanjers’. Deze medewerkers verdienen het om in het zonnetje gezet te worden. Hun verhalen over hoe zij de VU online draaiende houden zijn op deze pagina te vinden. Wil je weten wat er voor studenten te doen is binnen de VU Community? Bekijk alle mogelijkheden op VUnet.

“Door mijn studie weet ik wat goed is voor studenten om te leren, maar de toepassing ervan leer ik weer bij de VU Onderwijswerkplaats”

Charlotte Meijer – VU Onderwijswerkplaats


“VU NT&L doet er alles aan om docenten en studenten zo goed mogelijk te ondersteunen om goed en verantwoord online onderwijs te maken.”

Silvester Draaijer – VU Onderwijswerkplaats


“Het is erg fijn dat we al even waren opgestart, daardoor konden wij een leidende rol innemen in het digitaliseringsproces, in plaats van dat er een ad hoc werkgroep tot stand zou worden gebracht.”

Steve Keya – VU Onderwijswerkplaats


“Dat we als ondersteuners met verschillende expertises de docenten zo direct konden helpen, dat vond ik erg goed werken”

Rob van Leeuwen – Afdeling IT


“Een docent moet informatie kunnen gebruiken zonder dat hij zelf teveel moet nadenken over auteursrechtelijke consequenties. Daarin moeten wij als de VU de docent faciliteren.”

Cees van Gent – Projectleider Onderwijsondersteuning bij de UB


“Online onderwijs gaat niet meer weg, dus het is nu tijd om goed te bedenken hoe daarmee om te gaan.”

Erik Boon – Audiovisueel Centrum


Profielfoto van Danny Scholten

“Ik merk dat collega-docenten die persoonlijke begeleiding heel fijn vinden. En ik vind het fijn dat ik mijn expertise kan gebruiken om hen te helpen.”

Danny Scholten – Docent aan de Faculteit Bèta