Laden Evenementen« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Introductie SurfShareKit

september 8 @ 16:00 - 17:15

Categorie: Canvas, Open Leermateriaal

SURFsharekit wordt vernieuwd | SURF.nl

De VU neemt deel aan de pilot Surfsharekit. Met als uitgangspunt om zo veel als mogelijk onderwijsleermateriaal open beschikbaar te stellen onder internationaal geldende standaarden voor vrije uitwisseling van informatie. SURFsharekit wordt de opslagplaats. Verschillende digitaal platformen zorgen voor de ontsluiting/toegankelijkheid.

Evident is dat aan de VU er vele initiatieven zijn waar onderwijsleermateriaal wordt ontwikkeld. Ook zijn er diverse geïnteresseerden die dit onderwijsleermateriaal (open) willen delen, of het willen ontwikkelen naar het open beschikbaar stellen. In de workshop worden voorbeelden gegeven van al beschikbaar gesteld onderwijsleermateriaal, hoe dit ontwikkeld is, en welke ondersteuning er aan de VU nodig is om het open onderwijsleermateriaal te ontwikkelen / open beschikbaar te stellen.

Sylvia Moes en Cees van Gent van de Universiteitsbibliotheek willen in deze workshop duidelijk maken wat de pilot voor de VU, maar ook zeker voor onderwijsondersteuners/onderwijsverzorgers/onderwijsgeïnteresseerden, kan betekenen. Daarbij komt projectmanagement van SURF om ondersteunende informatie te verstrekken over het project.

Heb jij onderwijsleermateriaal wat je in een veilige repository wilt opslaan? Heb jij onderwijsleermateriaal wat je open beschikbaar wilt stellen? Wens je ondersteuning bij het ontwikkelen van open onderwijsleermateriaal? Ben je benieuwd hoe vakgenoten hun onderwijsleermateriaal beschikbaar stellen?

Registreer je dan voor deze workshop. Meer informatie is te verkrijgen bij Cees van Gent.

Voor deze workshop gebruiken we Zoom. In het kader van de veiligheid vragen we je om je aan te melden via onderstaande registratieknop, waarna je de link en het wachtwoord ontvangt. Voor verdere informatie, neem contact op met onderwijswerkplaats@vu.nl.

Gegevens

Datum:
september 8
Tijd:
16:00 - 17:15
Evenement Categorieën:
,

Organisator

UBVU

Registraties zijn gesloten voor dit evenement