Laden Evenementen« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Academisch integer handelen met Gjalt de Graaf

30 september 2019 @ 13:00 - 14:00

Categorie: VU Onderwijscafé

Gjalt de Graaf

Gjalt de Graaf

Academisch integer handelen is een basisvoorwaarde voor studeren en onderzoek doen aan de VU. Gjalt de Graaf, hoogleraar Integriteit van Academisch Onderwijs, zal een introductie geven op het onderwerp Academische Integriteit en de relevantie van het concept voor de dagelijkse bezigheid van academici en studenten bespreken. Academische integriteit heeft namelijk vele onverwachte gezichten en is in toenemende mate van belang. Een voorbeeld dat Gjalt zelf noemt: “Hoe kun je integer handelen als je als docent moet kiezen tussen het geven van extra feedback aan je studenten of verder werken aan je onderzoeksvoorstel?”

Gjalt zal praktijkvoorbeelden laten zien hoe je als docent academische integriteit bespreekbaar kan maken voor studenten door bijvoorbeeld gebruik te maken van het concept ‘dilemma-gestuurd-onderwijs’ of de online Academische Module die Gjalt samen met de Universiteit van Oxford heeft ontwikkeld. Gjalt wil ook graag in discussie over problemen die docenten zelf aandragen om aandacht in hun onderwijs voor Academische integriteit te realiseren voor hun studenten.

 

Kom langs in het Onderwijscafé en bepaal hoe je als docent deze module een plek kan geven in je onderwijs of de online module zelf kan volgen.

 

 

 

 

Gegevens

Datum:
30 september 2019
Tijd:
13:00 - 14:00
Evenement Categorie:

Locatie

Vrije Universiteit Amsterdam, HG 1B-21
Boelelaan
Amsterdam,

Organisator

KnowVU

Registraties zijn gesloten voor dit evenement