De VU Onderwijswerkplaats heeft een uitgebreide online collectie van onderwijstips samengesteld. Ze bestaan uit beknopte documenten die nuttige ideeën en praktische methoden beschrijven voor effectief onderwijs, cursusontwerp en curriculumontwerp. Nieuwe docenten zullend de tips nuttig vinden voor het beantwoorden van veel van de vragen en zorgen die ontstaan bij het voor het eerst lesgeven in een universitaire setting. Doorgewinterde docenten kunnen de tips ook gebruiken om nieuwe ideeën op te doen en verschillende benaderingen te leren.

Bekijk de verzameling van meer dan 100 onderwijstips op onze website. We proberen de collectie gaandeweg uit te breiden en te verbeteren.

Of, als je een bepaalde vraag of probleem hebt, typ dan relevante sleutelwoorden in het zoekvak in de rechterkolom. Populaire vragen zijn onder andere “The Flipped Classroom,” “Large Classes,” , “Mixed Classroom“, Community Service Learning”, “Group Work” of zelfs 3D printing“.

KnowVU heeft een grote collectie met (doelstellingen) van projecten van VU docenten die de Senior Kwalificatie Onderwijs hebben gevolgd. Tevens heeft KnowVU een grote collectie van korte verslagen van Onderwijscafés. Veel van die projecten en Onderwijscafés addresseren thema’s die bij veel docenten leven zoals: hoe maak ik een goede leerlijn, hoe verhoog ik het studiesucces, hoe maak ik het onderwijs aantrekkelijker, hoe ga ik om met internationalisering. Klik hier om deze kennisbank te bekijken.

De collectie is alleen beschikbaar in het Engels opdat zoveel mogelijk medewerkers er gebruik van kunnen maken.

We erkennen het Centre for Teaching Excellence, University of Waterloo, Canada. Zij stellen een excellente collectie online bronnen aan met een Creative Commons licentie om op voort te bouwen. Deze Creative Commons-licentie laat anderen toe om hun werk op niet-commerciële wijze te remixen, te tweaken en verder uit te bouwen, zolang ze maar genoemd worden en aangeven of er wijzigingen werden aangebracht.