Development Program for Junior Lecturers

Het Development Program for Junior Lecturers (DPJ) is een bijzondere kans voor creatieve en getalenteerde junior docenten van de Vrije Universiteit Amsterdam om zich professioneel te ontwikkelen als docent, om deel te nemen aan onderwijsinnovaties en om een track record op te bouwen voor een carrière in het onderwijs. Het programma is gericht op het creëren van een community en op het verdiepen en verbreden van de kennis en vaardigheden van de junior docenten op het gebied van onderwijs en onderwijsinnovatie.

Opbouw van het programma

Het volledige (Engelstalige) programma is bedoeld voor junior docenten met een contract van 4 jaar. De Teacher Learning Community (TLC) is ook beschikbaar voor junior docenten met een contract van ten minste 2 jaar.

Na afloop van het programma ben je in staat om zelfstandig op academisch niveau onderwijs te geven, te ontwerpen, te ontwikkelen en te innoveren. Ook kun je op een actieve en constructieve manier bijdragen aan projecten die gericht zijn op vernieuwing en/of verbetering van de kwaliteit van het onderwijs.

TLC
De Teacher Learner Community (TLC) heeft als doel het bieden van een stimulerende omgeving waarin junior docenten elkaar kunnen ontmoeten en kunnen leren over academisch onderwijs en recente ontwikkelingen zoals Blended Learning of Mixed Classroom.

BKO
Tijdens de eerste twee jaar behalen de junior docenten hun Basis Kwalificatie Onderwijs (BKO).

Educational Pioneers
In het derde en vierde jaar worden de Educational Pioneers-sessies georganiseerd. Tijdens deze sessies ligt de focus op onderwijsinnovaties en het verhogen van onderwijskwaliteit. De sessies geven junior docenten handvatten om veranderingen in een academische context tot stand te brengen. Daarnaast geven zij verdieping in de onderwijsachtergrond van de junior docent. Om deze kennis direct toe te passen,  nemen de junior docenten deel aan één of twee innovatieprojecten (afhankelijk van hun aanstelling).

PD en CD
Er wordt aandacht besteed aan de persoonlijke ontwikkeling (PD) en carrièreperspectieven (CD). Hiervoor worden zowel individuele als groepssessies met een externe coach georganiseerd.

Vragen? Neem contact op met de programmacoördinator: dr. Maiza Campos Ponce, m.camposponce@vu.nl