Goed en eenduidig ingerichte Canvascursussen helpen studenten enorm om snel de informatie te vinden die nodig is en om een prettige gebruikservaring te hebben. Rommelig ingerichte cursussen geven een slechte indruk over de kwaliteit van het onderwijs en zorgen ervoor dat studenten juist (te) veel moeite moeten doen om de juiste informatie te vinden.

In dit project van de Onderwijswerkplaats gaan student-assistenten, gecontracteerd door de Onderwijswerkplaats, opleidingen ondersteunen om Canvascursussen ‘strak’ te trekken. Ze maken een eenduidige indeling die dezelfde is voor alle cursussen van een opleiding. Tegelijkertijd stemmen ze af met de docenten of de inrichting en de inhoud nog wel aansluit bij de leerdoelen en de cursus, zoals deze beoogd wordt te worden uitgevoerd.

‘Hoe zorg ik ervoor dat studenten alle cursus-gerelateerde informatie goed kunnen vinden?’. ‘Hoe betrek ik internationale studenten voldoende bij de cursus?’. ‘Hoe creëer ik een overzichtelijke module en kondig ik deze aan via een announcement?’.

Bekijk hieronder alvast één van de video’s en bezoek voor aanvullende antwoorden op de bovenstaande vragen de Online Education Pagina en de website van het Canvas Café.