Canvas Studentvriendelijk Tip 1 – Minder is meer

Canvas Tip 1

Docenten klagen vaak dat hun studenten belangrijke cursusinformatie niet lezen. Studenten klagen op hun beurt dat de informatie moeilijk te vinden is of helemaal niet is ontvangen. Om ervoor te zorgen dat miscommunicatie wordt voorkomen, en studenten niets missen, is het belangrijk om je Canvas pagina zo duidelijk mogelijk in te richten.

Minder is meer

Een manier om dit te doen, is door zoveel mogelijk menu-opties uit te zetten. Studenten weten niet onder welke pagina ze kunnen vinden wat ze zoeken en klikken op alle mogelijkheden. Hoe minder opties er zijn, hoe sneller ze zullen vinden wat ze zoeken. En hoe sneller ze de informatie vinden die jij wilt dat ze vinden. Dat scheelt je als student tijd, maar ook als docent.

Het hangt van de cursus af welke menu-opties beschikbaar moeten zijn. De 3 meest noodzakelijke voor elke cursus zijn: Home, Aankondigingen en Modules:

Home

Home is de pagina die de studenten als eerste te zien krijgt als hij op je Canvas pagina komt. Zet hier dus de belangrijkste informatie voor de cursus, zoals de syllabus. Hoe je deze pagina het beste kunt inrichten, wordt in andere Canvas-tips besproken.

Aankondigingen (Announcements)

Aankondigingen (Announcements) is de gemakkelijkste manier om met al je studenten te communiceren. Studenten ontvangen een e-mail elke keer als er een aankondiging wordt geplaatst. Op deze manier heb je de beste kans om studenten te bereiken. Het is aan te raden om een aankondiging te maken telkens wanneer je iets nieuws hebt toegevoegd aan je Canvas-pagina tijdens de cursus. Door deze menu-optie aan te laten staan, kunnen studenten altijd een aankondiging teruglezen.

Modules

Modules is de pagina waar je alle bestanden, links, opdrachten en andere informatie kunt delen met de leerlingen. Hoe je deze pagina instelt, wordt uitgelegd in een andere Canvastip.

Welke andere menu-opties?

Deze 3 menu-opties zijn voldoende voor de meeste cursussen, maar sommige cursussen vereisen meer. Sommige cursussen vereisen bijvoorbeeld een discussie voorafgaand aan een hoorcollege. Discussies kunnen hiervoor nuttig zijn. Bij het werken in groepen is People nodig als menu-optie.

Welke menu-opties nodig zijn hangt af van de cursus. Denk goed na over wat je nodig vindt voor je cursus. Voeg geen extra dingen toe alleen omdat er een kans is dat studenten het gebruiken. Als je cursus er niet specifiek om vraagt, zullen studenten het niet gebruiken. We zien dit vaak bij de discussiepagina, bijvoorbeeld. Voeg ook geen opties toe die enkel jij als begeleider gebruikt, zoals aanwezigheden. Als begeleider kun je deze functies blijven gebruiken zonder dat ze zichtbaar zijn voor studenten. Tot slot is het niet nodig om pagina’s toe te voegen waarnaar ook in Modules gelinkt wordt. Studenten kunnen deze pagina gewoon bereiken via Modules, twee manieren om er te geraken is niet nodig. Pagina’s, Bestanden, Discussies en Opdrachten zijn hier voorbeelden van.

Maar hoe verander je het aantal menu-opties? In de instructievideo hieronder wordt dit getoond:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.