Canvas studentvriendelijk Tip 2 – Modules ordenen

Indeling per onderwerp

Modules is de pagina waar de meeste informatie te vinden is voor studenten. Het is dus belangrijk dat deze pagina goed en vooral logisch is opgezet. Dit kan op twee manieren: chronologisch of per onderwerp. Welke optie voor u het handigst is, hangt af van de indeling van uw cursus.

Indeling per onderwerp

De indeling van modules per onderwerp is de beste keuze wanneer uw cursus niet te ingewikkeld is. Dat wil zeggen: een cursus met weinig verschillende literatuur, weinig opdrachten en weinig voorbereiding. Kortom, een cursus met weinig poespas. Onderwerpen die gebruikt kunnen worden zijn: Cursusinformatie, Literatuur, Opdrachten, Collegeslides, Oefenexamens, enz. Wanneer deze onderwerpen niet te veel verschillende bestanden en links bevatten, dan is dit de meest overzichtelijke indeling.

Indeling per onderwerp
Indeling per onderwerp

Chronologische indeling

Een chronologische indeling van modules is de beste keuze wanneer uw cursus ingewikkelder wordt. Dit betekent vooral: een cursus waarin veel verschillende literatuur gelezen moet worden, meestal in de vorm van verschillende artikelen. Voor studenten is het in dit geval het handigst om per week of per college een link naar het artikel te plaatsen. Een chronologische indeling is ook handig wanneer studenten vragen moeten beantwoorden voor verschillende colleges, wanneer wekelijkse opdrachten moeten worden ingeleverd of andere dingen die studenten elke week moeten weten of doen. De student kan dan in één oogopslag zien wat hij of zij per week kan verwachten en moet doen.

Chronologische indeling
Chronologische indeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.