Lijst met veelgemaakte fouten

Checklist Check List Mark Reminder  - Tumisu / Pixabay

Geef studenten een lijst met veelgemaakte fouten en zorg ervoor dat studenten – vóórdat ze hun (concept)uitwerking inleveren – deze lijst hebben doorlopen en hun veelgemaakte fouten hebben verwijderd of opgelost.

Door dit van studenten te eisen is er minder feedback nodig en kan de docent zich meer focussen op de hoofdlijn en verbeteren van het eindresultaat. Het maken van een lijst met veelgemaakte fouten kan wel tijd kosten om te ontwikkelen.

Een veelgebruikte vorm van een lijst met veelgemaakte fouten betreft een inlevereis dat te beoordelen werkstukken geen spellingfouten e.d. mogen hebben, of dat de referenties in een bepaalde opmaak moeten, citaties volgens een bepaalde standaard of dat een werkstuk verplicht een bepaalde structuur moet aanhouden of dat een werkstuk maar een maximum aan woorden mag bevatten.

Het geven van een lijst met veelgemaakt fouten is een effectieve vorm van feedup.

Activerend blended onderwijs van hoge kwaliteit vraagt om een effectieve aanpak om de tijdsinspanning van de docent beheersbaar te houden. Lees de tip! Of kijk direct bij nog meer tips.