Onderwijscafés

De KnowVU Onderwijscafés vinden eens in de twee weken op maandag plaats tussen 13:00-14:00 (met uitloop naar 15:00 uur). Door KnowVU worden onderwerpen aangedragen die worden uitgediept of juist vers gepresenteerd. Het is mogelijk om een onderwerp aan te dragen. Dit kan door te mailen naar KnowVU@vu.nl.

Benieuwd naar welke onderwerpen er aankomende maanden op de planning staan? Vind meer informatie of schrijf je meteen in voor de Onderwijscafés: 
https://vu-ntl.nl/index.php/events/categorie/onderwijscafe/

SIG meetings

SIGs (Special Interest Groups) zijn groepen van VU docenten, ondersteuners, studenten en onderzoekers die met elkaar communiceren over onderwerpen die zij belangrijk en interessant vinden. Als belangrijkste communicatiemiddel voor de SIGs hebben wij de good old, maar effectieve, e-maillijst via Google Groups!

Daarnaast worden op een aantal maandagen van 12:00-13:00 een Special Interest Group meeting georganiseerd om gezamenlijk nieuwe ontwikkelingen en updates rondom een specifieke onderwijsinnovatie te bespreken. Wil je zelf een thema op de agenda zetten? Meldt het bij ons aan via vu-ntl@vu.nl.

.

Special Interest Group (SIG)Link naar de groep. 
Klik op de link om lid te worden of een bericht te plaatsen
.
Feedbackfruitshttps://groups.google.com/forum/#!forum/vu-feedbackfruits
Perusallhttps://groups.google.com/forum/#!forum/vu-perusall
VU Onderwijsinnovatie projectleidershttps://groups.google.com/forum/#!forum/vu-innov-projleiders
Docent Peer Feedback groephttps://groups.google.com/forum/#!forum/vu-teacherfeedback

.

DesignLab

Tweemaal per onderwijsperiode is er een DesignLab. Daarin wordt een verdieping gegeven van de thema van die week: hoe kan je op het niveau van een onderwijsjaar, leerlijn of curriculumniveau coherent en aantrekkelijk onderwijs ontwerpen. Ontwerp mee. Laat studenten je inspireren: zij kunnen direct als klankbord fungeren. We maken vooral gebruik van de ontwerpfilosofie van L. Dee Fink.

VU Onderwijswerkplaats rondetafel

Driemaal per onderwijsperiode is er een rondetafel. Daar worden courante ontwikkelen bediscussieert. Er worden één of twee sprekers uitgenodigd en de deelnemers gaan diepgaand met elkaar in gesprek.