VU Network for Teaching and Learning

VU Network for Teaching & Learning (VU NT&L) is het netwerk van de  VU met de missie  om de florerende en inspirerende VU Onderwijscommunity te zijn! Faculteiten, docenten, studenten, LEARN! Academy, UB, SOZ, IT en FCO/AVC werken samen in het netwerk om excellent Onderwijs op de VU te realiseren. 

VU NT&L, beter bekend als VU Onderwijswerkplaats, is gestart op 1 maart 2019 onder leiding van Gerhard van de Bunt (FSW en voorzitter KnowVU), Sylvester Draaijer (SOZ), Hester Glasbeek (LEARN! Academy) en Arjan Schalken (UB, per 1 januari 2020 uit dienst). Daarnaast is een student-lid van de USR medebeslisser van VU NT&L en is Maurits van Tulder, dean FGB, administratieve sponsor van VU NT&L. 
We werken langs vier lijnen:

  • Onderwijswerkplaats – hier kunnen docenten terecht met hun vragen en leren ze betrokken collega’s kennen.
  • Onderwijscultuur – we zorgen ervoor dat iedereen die betrokken is bij het onderwijs elkaar beter leert kennen tijdens bijeenkomsten over relevante onderwijsthema’s.
  • Onderwijskwaliteit – we stimuleren en ondersteunen de ontwikkeling van activiteiten en scholing op basis van de vraag van de VU.
  • Onderwijsinnovatie – we helpen leerkrachten bij kleine en grote innovaties op het gebied van onderwijs, didactiek en ICT.

VU Onderwijswerkplaats

In de fysieke ruimte van de Onderwijswerkplaats, locatie NU 1A-25, kunnen docenten met al hun vragen over onderwijs terecht en collega’s ontmoeten. Hier leer je over bewezen effectieve en creatieve onderwijsmethoden en kun je experimenteren met de nieuwste onderwijstechnieken. Kom langs, doe mee en ervaar het zelf. In de Onderwijswerkplaats staat het volgende enthousiaste team klaar om je te helpen.

VU NT&L legt verantwoording af aan de VU NT&L Stuurgroep. Zie onder.