VU Network for Teaching and Learning

VU Network for Teaching & Learning (VU NT&L) is het onderwijsnetwerk van de  VU met als missie een florerende en inspirerende VU Onderwijscommunity te zijn! Faculteiten, docenten, studenten en ondersteunde diensten als LEARN! Academy, UB, SOZ, IT en FCO/AVC werken samen in het netwerk om excellent onderwijs op de VU te realiseren. 

We werken langs vier lijnen:

  • Onderwijswerkplaats – we nodigen docenten en docentondersteuners uit in de werkplaats om daar hun onderwijsvragen te stellen, hun kennis te delen. Zo leren we elkaar beter kennen. Je kunt ook neuzen in de beperkte onderwijsbibliotheek en een kopje koffie pakken. Er is altijd iemand namens NT&L aanwezig om je te ontvangen.
  • Onderwijscultuur – we zorgen ervoor dat iedereen die betrokken is bij het onderwijs elkaar beter leert kennen door themagerichte en algemene onderwijsbijeenkomsten te organiseren en de inhoud te delen via de website.
  • Onderwijskwaliteit – we stimuleren en organiseren onderwijsactiviteiten en scholing. We signaleren onderwijstrends binnen en buiten de VU en spelen daarop in. We presenteren de nieuwste ICT&O-producten.
  • Onderwijsinnovatie – we helpen docenten bij het nadenken over en het uitwerken en testen van kleine en grote innovaties op het gebied van onderwijs, didactiek en ICT-tools.

VU Onderwijswerkplaats

In de fysieke ruimte van de Onderwijswerkplaats, locatie NU 1A-25, kunnen docenten met al hun vragen over onderwijs terecht en collega’s ontmoeten. Hier leer je over bewezen effectieve en creatieve onderwijsmethoden en kun je experimenteren met de nieuwste onderwijstechnieken. Kom langs, doe mee en ervaar het zelf. In de Onderwijswerkplaats staat het volgende enthousiaste team klaar om je te helpen.