Pop-up studio

In het VU Hoofdgebouw zit de Pop-up Studio van de Onderwijswerkplaats. Er is een green screen en professionele belichting en opnameapparatuur. De student-assistenten van de Onderwijswerkplaats helpen je om alles voor elkaar te krijgen. Zij helpen met het schrijven van een script, het opnemen van de video en het bewerken achteraf. En het is geheel gratis!

Maak je eigen professionele kennisclip!

Hoe werkt het?

Stap 1: Krijg een eerste indruk
Raak vertrouwd met het schrijven van een script en een bijbehorende (Powerpoint-)presentatie. Om een idee te krijgen hoe zoiets eruit ziet, kun je ons script en de Powerpoint-presentatie voor de video downloaden. Lees het script en speel met de Powerpoint.


Stap 3: Boek je eerste sessie
Plan je eerste opnamesessie van 3 uur in via dit formulier. Je ontvangt na het invullen een bevestigingsmail. Kom op de dag van de opname naar HG 9A-41, de locatie van de Pop-up Studio. Vergeet niet je script en presentatie mee te nemen.
Stap 2: Neem contact met ons op
Neem contact op met de Onderwijswerkplaats en overleg je idee met een van de student-assistenten. Vul dit formulier in en een van de student-assistenten zal contact opnemen voor een intake-gesprek. Zo'n gesprek duurt ongeveer een half uur.


Stap 4: Boek je vervolgsessie(s)
Hoogstwaarschijnlijk heb je de smaak te pakken en wil je meer video's opnemen. Boek hiervoor meer sessies via het formulier. Na de opnames zullen de student-assistenten de beste take selecteren, deze omzetten naar een MP4-bestand en met je delen via SURF Filesender.

Kijk voor meer inspiratie eens naar:

Heb je nog meer kennis en kunde nodig?
Voor alles wat met beeld en geluid te maken heeft, kun je bij het Audiovisueel Centrum (AVC) terecht.