Special Interest Groups (SIGs)

VU NT&L ondersteunt groepen van docenten en medewerkers van diensten om kennisuitwisseling en ontwikkeling van best-practices te stimuleren. Dat noemen we Special Interest Groups (SIGs). Zo zijn er momenteel SIGs voor ontwikkelingen rondom het online programma Perusall en het online programma FeedbackFruits.

Maar er zijn meer onderwerpen waarop kennisuitwisseling en best-practices van belang zijn om onderwijs te innoveren en onderwijskwaliteit te verbeteren. Vertel ons jouw idee voor een nieuwe SIG die jij van belang vindt voor de VU. Dat doe je door gewoon een mailtje te sturen naar Onderwijswerkplaats@vu.nl. Dit hoeft geen uitgewerkt plan te zijn. Elk wild idee kan de moeite waard zijn!

Als je een SIG wilt starten helpt de VU Onderwijswerkplaats je om mede-geïnteresseerden te vinden, biedt de Onderwijswerkplaats de kerngroep van een SIG €500,– per jaar voor het kunnen bekostigen van bijv. koffie & thee, een spreker of een reis naar een conferentie. Ook ondersteunen we bij het regelen van praktische zaken zoals het reserveren van locaties of het opstellen van een e-maillijst.

In ruil daarvoor vragen we van je dat je als SIG aan het begin van het jaar een (klein) plan maakt met informatie over wat je wilt doen/bereiken dat jaar, dat je minimaal twee keer per jaar een bijeenkomst van de SIG organiseert en dat je kort verslag doet van de activiteiten en ontwikkelingen in je SIG aan het eind van dat jaar.

SIGs in oprichting

SIGContactpersoonE-mailadres
3D, VR, Augmented en MobilitySylvia Moes (UB)s.moes@vu.nl
Blended LearningLuuk ter Beek (BETA)
Marijke Leijdekkers (FGB)
l.ter.beek@vu.nl 
m.l.a.leijdekkers@vu.nl
Community Service LearningMarjolein Zweekhorst (BETA)m.b.m.zweekhorst@vu.nl
Innovaties in Digitaal ToetsenSilvester Draaijer (VU NT&L)silvester.draaijer@vu.nl
Learning SpacesErik Boon (FCO AVC)e.j.j.boon@vu.nl
Onderwijsintensivering voor kleine en grote groepenHester Glasbeek (LEARN! Academy)h.a.glasbeek@vu.nl
Online VideoErik Boon (FCO AVC)e.j.j.boon@vu.nl
Ontwikkelen en gebruiken van Open LeermateriaalCees van Gent (UB)c.van.gent@vu.nl
ToelatingsbeleidHayke Everwijn (SOZ OKP)h.everwijn@vu.nl
Tutoraat en MentoraatGerhard van de Bunt (VU NT&L)g.g.vande.bunt@vu.nl